Werbung


Anmeldung


Passwort vergessen?

Hier klicken!


 
   
Magyarország  Budapest  1039.  Bercsényi  u  10.  tel:  (36+1)  2-50-50-34

Házak  Lakások  Tervezése   www.házak  lakások  


j0236395.gif  TERVEZÉS

HÁZAK  LAKÁSOK  TERVEZÉSÉNEK  MEGRENDELÉSE  ESETÉN

 

FIATAL  TERVEZÕ  CSAPATUNK  ELÉRHETÕSÉGE

 

VAJDA  JULIANNA

 

MOBIL: /36/  06-30-493 5224
 

PARTNER OLDAL


TERVEZÉS  

 

A kedves megrendelõink leendõ megrendelõink mind határozott elképzeléssel érkeznek. Azt mondták az Önkormányzatnál keressünk valakit aki lerajzolja nekünk. Mi önre gondoltunk mert azt hallottuk maga olcsó. A mi rajzunk alapján ez igazán egyszerû csak át kell rajzolnia és be is lehet adni. A túlnyomó többség oda sem figyel a tervezõre semmi de semmi nem érdekli csak a saját álma elképzelése. Pedig ha csak egy picit odafigyelne a tervezõjére mennyi de mennyi pénzt bosszúságot  lehetne megtakarítani.

 FONTOS

A telek övezeti besorolása nagyon de nagyon fontos. Ezt ma már az esetek többségében az interneten keresztül meg lehet nézni.

A telek fekvése is igen fontos, nem mindegy a leendõ ház elhelyezése szempontjából.

A telek hol léte igen de igen fontos körülmény.

A  kedves megrendelõvel tisztázni kell a leendõ ház funkcióját használatát.

Mindezek után nekilehet állni a tényleges munkának.

FIGYELEM

Ne akarjunk flancosabb magasabb házat a szomszédunkénál.

Kiviteli tervet mindenképen rendeljünk. Ez megérne egy külön fejezetett. A kiviteli terv hiánya sok estben megnövelte a költségeket. A kiviteli terv költsége nem áll egyenes arányban a kiviteli költség növekedésével. A költségek növekedése egy külön fejezet lesz.

MOST ENNYIT FOLYAMATOSAN FOLYTATJUK-----------------à

weiter …
 
A  Kiviteli  terv

Az élet minden dolgában igyekszünk úgy eljárni mint elõdeink tették szokták. A példa ragadós ha az elõdeink /nagyszüleink/ nem rendeltek ezt azt akkor nekünk sem kell. „Minek azt.” Így vagyunk  a kiviteli tervvel is. A régieknek még terv sem kellet. Mégis felépítették  a házaikat. A dolog nem ilyen egyszerû. Minden de minden megváltozott. Az elõdeinknek sokkal de sokkal könnyebb dolguk volt. Nem volt ennyi hatóság, hivatal illetve ha volt is nagyon egyszerûen mentek a dolgok. Ma már egy sima árajánlatot sem tudunk kérni a leendõ kivitelezõnktõl ha nincs kiviteli tervünk és egy hozzá tartozó költségvetés. Ugye abban egyetértünk az építkezéshez  három dolog kell  PÉZ PÉNZ PÉNZ  a többi már könnyû. Vagy mégsem……..? Már az engedélyezési terv is hatalmas költséget jelent nekünk. Természetes,hogy szeretnénk a kiviteli terv költségeit megtartani a házunkra költeni. Na de itt jön a 22 es csapdája sok esetben nem hogy takarékoskodunk hanem feleslegesen költekezünk. A kivitelezõ az építõ nem tudja pontosan mit is kell/kellene tennie csinálnia. Nincs pontos terv információ csak szokás szó ami elszáll és utólag letagadható. Nem állunk mindig a mesterek mellett. Õk így meg úgy gondolják „ mi mindig így szoktuk” hányszor de hányszor hallottam Én ezeket a szavakat. Kiderül, hogy mi nem is ilyet szerettünk volna de már akkor késõ. A vége mindig az, hogy ne keljen bontani belemegyünk valamilyen kompromisszumba pedig ez a leendõ otthonunk halála. A végén már nem is hasonlít a házunk az eredeti tervre. Ez csak a kisebbik baj a PÉNZ a nagy baj. A végére ez a sok átalakítás technológiai változtatás a pénztárcánkat teljesen  üressé teszi. A KIVITELI TERV KÖLTSÉGE sokkal de sokkal olcsóbb lett volna…………..¨!!!!!!!!!!

www.a kiviteli terv 
 
ház  épités

A házépítéshez mindenki ért ez olyan mint a foci mindenki ért hozzá és bele is szól. A legtöbb estben beleszólnak a családtagok  rokonok ismerõsök és persze a haverok. Az igazán érdekes az hogy nem akarunk szakemberhez szakemberekhez fordulni. Minek szentül meg vagyunk róla gyõzõdve mi is értünk hozzá. Egy kis tégla egy kis malter és már kész is az egész. Hát persze ha ilyen egyszerû lenne…..

Most pár dologra szeretnénk felhívni a figyelmüket hát ha segítünk. Persze ez nem szokott bejönni. Mi mégis megpróbáljuk.

Figyelem kezdjük……..

Az életünkben egyszer maximum kétszer kerülünk olyan helyzet, hogy házat keljen építenünk. Az esetek 90% -ban  csak egyszer. Tehát érdemes lenne mindenre figyelni, de minek értünk hozzá gondoljuk magunkban. A baj bekövetkeztekor már késõ /ezt tapasztalatból írom / a lehetõ legjobb szándékkal sem lehet segíteni. Az esetek többségében ez a mondat szokott elhangzani „ a pénz nem számit” hát kérem…….

Az elfuserált házak esetében sok sók minden már nem pénz kérdés, hogy csak egyet említsek garancia.

A legjobb lenne ha újra és újra megpróbálhatnánk ötödszörre tizedszerre csak sikerülne. De erre sem idõ sem pénz nincs / én aki a kenyerem javát megettem és fõállásban csinálom talán ha harminc családi házat építettem /gondolják végig. A fenti kis bevezetõ után megígérem minden buktatót leírok.

 www.ház épités.

 
Mehr …